Monday, December 27, 2010

ape? 8.30 dah? terlepas lagi!

aku benci ari isnin!
tak suke! tak suke! tak suke!
bila ari isnin jew..
aku mesti bang0n lambat!
sedar2.. dah terlepas kelas tut0r~
hurm...:"""""((
 
kadang2.. benci bet0l dengan perangai sendiri yang tak reti nak berubah!
ape la nak jadik ngan k0 ni amiey?
bila lagi nak belajar bang0n awal?
yang aku tak faham tu...
setiap ari isnin jer yang aku susah nak bag0n awai!
hari lain tak pulak...

amiey.. amiey.. amiey..
sampaikan kawan2 kelas, lecturer! semua dah faham sangat dah tabiat susah bang0n pagi aku nih!
malu d0e!
hahahahaha~ sesuai k0t ngan keadaan aku!
 

Saturday, December 25, 2010

minggu mid term~ arggh!!

arghhh~ malas bet0l rasanya nak study subjek usul feqh!
rasanya... dari semalam buku usul feqh tu aku biarkan sendirian... malas! malas! malas! wahai kerajinan~ datanglah!!! aku seru namamu~

dah laaar minggu ni minggu midterm..
minggu bar!
minggu submit xsiment!
haish!!
amiey! jgn malas2!!
semangat!!!

tapi? apa yang aku buat?
dari semalam asyik lah d0k mengupdate bl0g + m'upl0ad pic bunga r0se kuning aku nih!
tak kenapa aku rasa bahagia je bila ada n0m02 nih~
walaup0n aku tahu.... 
n0m0 n0m0 takkan hid0p lama..
akhirnya akan layu jugak~ :(

tapi tak per!
walau layu p0n n0m02 nih~ 
aku tetap akan keringkannya..
as usual..
aku suke simpan bunga kering~
aku masih ingat lagi..
KAU pernah bagi aku bunga kertas kat aku..
aku simpan sampai kering taw!

haaa.. tgk nih~
bunga ni KAU bagi masa aku buat persembahan pada malam alumni kami...
k0ntr0versi 0kay!
sampai ada pensyarah marah kat aku c0z tak jaga atitude as a muslimah student!
hahaha... nak wat cam ner..
KAU dah hulur bunga tu kat aku..
takkan aku tak nak sambut~
walaup0n hanya bunga kertas~ aku tetap hargai!


n0m0 n0m0 dah kembang!!!~

wah!! 
sekejap jer..
n0m0 n0m0 dah kembang...
h0pe bunga r0se kuning ni akan kembang mekar lagi pagi nanti..
huhu...
rasa macam tak nak tid0 malam nih!!

amiey sayang n0m0 n0m0!!!

candlelight night!

malam yang sungguh indah...
dengan angin yang sep0i-sep0i bahasa..
aku terperangkap di sini... p8-814-c..
hahahaha..
p0y0s gil0s!
saje je nak update entry pasal lilin pewangi yang aku dapat dari ayah angkat aku...
harumannyer.... wangi k0t!
tapi best lah malam ni~ 
aku d0k main chating + gad0h2 manja ngan kawan baik aku... azreen!
ditemani ngan lilin tuh mlm ni..
amat indah k0t!


Friday, December 24, 2010

adakah ia akan sekembang aku?~

masa kat parit perak minggu lepas..
aku ada beli pasu bunga labu say0ng buatan 0rg2 per0k~
hurm.. sayangnya.. tak tahu nak isi apa..
then, pagi tadi.. r00mate aku ieqa nak kuar dating..
s0! aku mintak t0l0ng dia belikan bunga r0se unt0k aku..
haaaaaa...
taaadaaa!
r0se kuning! canteeek tak?
harap2.. bunga ni kembang macam tuan dia jugak~
hihihihihi :)

canteeek kan bunga r0se kuning nih!~

c0mey tak pasu bunga kita?
bunga ni amiey bagi nama "n0m0 n0m0!!"

Thursday, December 16, 2010

Baktisiswa Perdana ~part 1~

excited! teruja!
itu je yang tergambar dalam benak fikiran aku skang!
wah~ dapat gak akhirnya pergi pr0gram anak angkat cam ni~
siyesly! this is my first time being in this pr0gram..
s0.. ada nampak cam minah jakun tak?!
hahahaha...

minah xcited terlebeh!~

KUIS hantar seramai 18 orang pelajar t0k j0in pr0gram under UPSI ni~
0ne 0f them.. 0f c0z la aku kan..
yang best nyer...
tuang kelas selama seminggu!
haha.. best ke? at0i! serabut ada lah nanti..
arghh.. itu aku t0lak tepi dulu~
n0w! im leaving t0 UPSI!
yeaaayyy!

y0k! amiey! peah!
bert0lak dari KUIS jam 10 pagi..
sampai je UPSI lebeh kurang 1 tghhari...
argh!~
penat gak w0 d0k dalam bas jer.. b0san! b0ring!
dalam bas.. masing2 d0k layan hati masing2..
ada yang d0k dgr mp4..
ada yang d0k layan m0vie..
ada yang d0k sms buah hati...
aku?
keje den.. main sud0ku je lah! smbil2 dgr mp4..
that my fav0rite h0bby!
filling all sud0ku games!

akhirnya..
sampai jugak kami di bumi UPSI!
suasana persekitaran UPSI lain dari yang lain..
semua bangunan UPSI dah hampir setengah abad k0t~
if aku jadik budak2 UPSI p0n.. aku pasti berbangga dengan UPSI..
c0z.. mereka sudah banyak melahirkan cendiakawan yang berjaya,..
antaranya....
t0k0h ZA'BA!
waahhh.. siap ada rumah khas ZA'BA dlm kampus UPSI!

selesai mendaftar t0k penginapan kami selama seminggu di perak~
aku p0n ngajak bebudak ni berp0sing!
this is 0ne's 0f my pic!
behind k0lej kediaman UPSI!~

Saturday, December 11, 2010

Perlukah?~

Perlu ke? 
Perlu ke k0 cerita semua pasal dia kat aku? 
Perlu ke aku tahu pasal hal k0 dan dia?
perlu ke k0 tanya aku dia macam mana?
Dia pakwe k0! Bukan pakwe aku! 
Aku tak perlu lah nak tahu semua tuh! 
If k0 n dia bahagia.. aku jugak rasa bahagia! 
Tapi! T0l0ng lah jangan nak menunjuk depan aku! 
Aku tak pernah rasa yang selama ni.. 
aku perlukan dia~
feel ann0ying rite n0w!

Tabahnya dia..

Dia r00mate aku..
Dia selalu riang..
Tak pernah p0n aku teng0k die mur0ng~
Melainkan time dia sakit + time dia study!~
Dia pandai jaga hati aku~
Pandai puj0k hati aku time aku selalu bersedih tentang “relati0nship” things..
Iqa! Aku salute k0!
Aku bangga dapat kawan macam k0!
K0 selindungkan segala rasa pahit tentang family k0!
Kehilangan yang k0 rasakan lebeh ter0k dari kehilangan yang pernah aku rasa..
“Iqa.. U saw everything”….
Aku tak sangka k0 pernah alami pengalaman tragis dalam hidup k0~
Iqa… after this~ we are best friend f0rever!!
Iqa sunbae! Sarang ea!!~
ada macam m0del tak? hehehehehe

Sunday, December 5, 2010

b0leh ke?~

b0leh ke kita suke sese0rang?

b0leh ke kita anggap die sebagai semangat kita?

b0leh ke kita asyik rindukan dia hari2?

b0leh ke? b0leh ke? b0leh ke?

last! b0leh ke kita letak pic admirer kita tuh dalam purse kita????

*****suka dia*****

Saturday, December 4, 2010

tak sangka~

amiey tak pernah p0n kenal dia..
tak pernah p0n bercakap ngan dia sebel0m nih...
amiey cuma tahu dia isteri kepada kawan baik amiey..

sungguh tak sangka..
amiey dan dia ley jadik kawan baik..
dia appreciate sangat wedding gift yang amiey bagi kat dia..
sungguh hepy~
walaup0n tak dapat datang time majlis dia..:-(

just sebuah buku~ naskah cinta
Rabiatul Adawiyah Binti M0hd Aris~
se0rang lagi teman baru amiey..
nice t0 kn0wing her!


Tuesday, November 30, 2010

kebasahan kekuyupan~

"br0! gua tak main r mamat2 bumbung nih!~
gua minah m0t0r sepenuh masa br0!"

m0t0r kesayangan amiey!~ MBS 4749
hahahahha..
0leh kerana den ni minah m0t0r..
s0..panas!, hujan! harus ku redahi tanpa bumbung!

yang sedeynyer.. 
balik dari bukak p0se semalam amiey n r00mate kebasahan!
haruslah terima hakikat yer.. bahawa tak dak maknanyer mamat bumbung nak tumpangkan balik asrama! 
hampeh.. menunggu hujan reda hampir 1 jam!

sempat tersyum yer amiey~


Monday, November 29, 2010

G.NA~Kiss Me

wassup alls!
hari ni tukar m00d bl0g..
lagu theme terbaru t0k bl0g amiey..
by G.NA~Kiss Me!

J0m layan~

" KISS ME "
G.NA (English Lyrics)

When did this begin, I guess the moment I first saw you
Every 1 minute 1 second, you keep coming onto mind
What are you doing.. Where are you now

Ooh baby

I see this I see that
I do this I do that
You keep coming into my heart, I seemed to have gone crazy..
You do know why my heart is like this.. You do know why I'm feeling like this

Day by day I look at you only and waits for you always
Until now you're the only one I know and I will love only you
It's a valuable moment even when I'm loving you
If there is no you, I do not want to do anything at all

Every single day when I open my eyes in the morning, I want to see you
In my present days now, I cannot live if there is no you
I want to hear that one sentence "I love you" though
Every day, I love you..Only you, I love only you, Just the two of us

Ooh baby..

Probably just by imagination, thoughts like 'You are mine'
Can make my heart pound whole day long
I seemed to have gone crazy
I will run towards you..and confess honestly

Day by day I look at you only and waits for you always
Until now you're the only one I know and I will love only you
It's a valuable moment even when I'm loving you
If there is no you, I do not want to do anything at all

Every single day when I open my eyes in the morning, I want to see you
In my present days now, I cannot live if there is no you
I want to hear that one sentence "I love you" though
Every day, I love you..Only you, I love only you, Just the two of us

Struck for words.. Out of breath (out of breath)
Your two hands that is grabbing tightly of my shaking hand
I'm crying already.. Are you gonna confess to me now

Keep watching and guarding me always
If I cry because of you, you must hug me in you tightly
That's the moment I sincerely wish for
No matter how I think, I won't be able to believe

Every single day, guard by my side and look upon me only
Because I love you too much, you who treats me as a friend only
Will you say that one sentence that you love me now
Every day, I love you.. You love me only..

Shall we kiss?



Sunday, November 28, 2010

sh0uld I c0nfess?~

again today I looked into the sky aimlessly
I tried to draw your face slowly
your lips, your eyes are so lovely today
I tell my self that I need to forget you
I keep telling myself that can't see you anymore
but you're the only one for me
it can't be anyone else
will you accept my heart now

should I tell you that I love you?
do you know how I feel when I look you everyday?
if you stay by my side I don't want anything else
will you just stay my side?

should I try to run to you?
I want to know how you feel about me
that's the only thing I need
I can't imagine day without you
will you accept my feeling for you?

I try to remember everything that you did for me in the past
do you know how I feel when I look you everyday?
if you stay by my side I don't want anything else
will you please stay by my side and protect me?

should I tell you that I love you?
do you know how I feel when I look you everyday?
if you stay by my side I don't want anything else
will you just stay my side?

the cold looks you always gave me, and the way you used to talk to me
they don't matter to me anymore
will you tell me how you feel about me?

I love you...
I love you, I love you more than anyone else in the world
if you give into this love I won't except anything else
you're enough for me

should I find the courage to confess to you?
I need to know how you feel about me right now
I don't desire anyone else

I can't live one day without you
I only love one person
the person I love is you

Saturday, November 27, 2010

keciwa! benci! sedey!

arghh!! benci3x!!!
supp0se t0 be amiey dah ada kat melaka sakng!
tapi.. sebab nak attend jugak k0kurikulum pagi ni..
amiey batalkan niat amiey t0k p majlis perkahwinan kawan baik amiey..

sedey!~
tggu punyer lah lama dalam kelas..
tetibe ada wakil student cakap..
kelas k0kurikulum di batalkan!
arghhhh!~
dah menitik dah air mata tadi~

tak sukenyer jadk macam nih!~
t0 rahmat and rabi'!
s0ri taw..
amiey tak dapat hadir wedding k0rang!
sem0ga k0rang bahagia hingga akhir hayat~

sweet c0uple since primary sch00l
lama gil0s!~ 

Friday, November 26, 2010

which 0ne better?~

y0 wassup!~ 
tadi dinner wif my classmate, ainun mardhiah..
sembang punyer sembang..
sampai bab umur bakal suami..
cet! tu yang ainun pikirkan..

"kak~ ainun suke yang sebaya ngan ainun!"
wah.. bukan main lagi yer..
then, ainun tanya.. taste amiey suka yang umur berapa?
amiey jawab..
"akk suke lelaki matang... ar0und ten t0 13th years atas akk.."
hahahahahahaha..
tergelak besar ainun..
papep0n.. 
ape pandapat k0rang?
mana satu yang 0kay?
sebaya atau yang lebeh tua dari kita?
('',)

Thursday, November 25, 2010

mahu tahu~

salam t0 all readers..
masih ingat lagikah kalian dengan peristiwa "tak tahu" amiey tu?
haaa... amiey nak k0ngsi sikit pasal s0mething yang amiey dapat ari ni~

bak kata ust r0sli..
kita harus bermula dari tak tahu...
hahaha...
hurm.. make sense rite?!~
s0, n0 w0nderlah if kita "tak tahu", finally.. kita "mahu tahu"..
sesuatu perkara itu harus dianalisis dan dikaji bermula dengan zer0!
faham tak?

and satu lagi..
hepi sangat mase tut0r petang tadi c0z ust r0sli puji perbincangan dan kajian kami
ab0ut isu semasa sebatan ke atas Kartika Sari dan kaitannya dalam maqasid syariah..
at least aku.. dill n mal ada sesuatu yang tak b0leh budak2 sem 5A tu nak pndg rendah..
haa.. aku l0m tunjuk taring aku lagi..
watch 0ut gurls!
i'll hunting u alls..
m0ralnya.. jangan pandang rendah kat pelajar juni0r cam kami ni k!
hahaha...

finally~ 9 g0lds!!

salam~ 
selamat lunch semua!!
tadi.. beli paper..
hepi sgt..
asyik terseyum jew..
nak tahu nape?
hahahaha..

akhirnya.. malaysia berjaya capai 9 emas yang disasarkan..
wah~ teruja sgt k0t amiey nih!
aye bangga menjadi rakyat malaysia..
even aye tak pernah bagi pape kebanggaan kat malaysia..
atleast aye supp0rt k0ntinjen malaysia...
emas ke-9 kita dapat dari pasukan skuasy wanita~
suke~ suke~ suke~

they are all awes0me!
mereka berjuang habis-habisan...
tahniah!!! cukkayeah!!

Wednesday, November 24, 2010

tak tahu!!!???~

amiey : "tak tahu~"
ustaz den : ape?! saya tak dengar!
amiey : saya tak tahu~
ustaz den : hah?!~ kamu tak tahu? ke kamu tak faham?! semalam datang kuliah tak!?
amiey : hah? hurm..... dtg~ dtg~
ustza den : kal0 dtg.. kenapa kamu tak tahu? Ya Allah kamu ni.. lain kali kal0 tak faham.. tanya! kal0 tak tanya kan sesat jalan...... tak pe lah.............c0ntinued lecturing~

ape dah jadik ni amiey?
kenapa sampai ilang f0kus dalam belajar?
sebelum ni tak pernah p0n cam ni?~

syifaa : amiey! k0 kenapa tadi?
amiey : hurm.. tah lerr..
syifaa : eh.. jarang2 lah k0 tak tahu nak jawab s0klan! if tak tahu p0n k0 cube jawab jugak.. tapi tadi.......?~

that's the last stupid thing i have d0ne!
after this.. n0 m0re.. "tak tahu"
rindu time study masa kat KUIM dulu~
miss u all damn much!!


Sunday, November 21, 2010

back t0 h0stel~

pejam celik..
pejam celik..
den dah pulang semula ke asrama..
rindu kat meja study aye!~

rindu kat katil aye!~

sedey!
bukan sedey c0z terpaksa tgglkan family..
tapi den s0deh sebab tak dapat ter0s meny0k0ng pasukan MALAYSIA..

rasenyer.. masih jauh lagi sasaran kita untuk mencapai 9 pingat emas..
sekarang baru 3..
selepas jam 10 malam tadi..
K00 Kien Keat dan Tan B00n He0ng hanya men*smash* perak..
sedeykan? 
amiey menangis taw tadi..
kerana sedeh sgt..

tak pew.. nak wat camner..
mungkin masih bukan rezeki kita..
harus 0ptimis unt0k es0k..
final squash + final badmint0n!~
h0ping f0r 3 g0lds t0m0rr0w..
daaa..
adi0s!

Saturday, November 20, 2010

kelakar sangat2!~

hi all readers!~
macam mana hari2 minggu kalian?
wat gap0 deh? 
hehehehe..

amiey macam biasalah kan...
b0ring sangat time cuti dari kelas nih~
amiey kembali ke h0bby yg paling amiey suke..
n0nt0n drama k0rea~

kali ni amiey tgk cite...
PLAYFUL KISS!

c0medy + r0mantic st0ry~
gandingan KIM HYUN JOONG & JUNG SO MIN
tak kering gusi k0t amiey tgk drama nih!~
asyik tergelak jew..
sampai kene teg0r ngan r00mate!
gelak tak ingat dunia.. hahahaha..

kawan2..
amiey suggest kat k0rang layanlah cite nih!~
memang terbaik w00k!~


Tuesday, November 16, 2010

B.U.S.Y

salam all readers..
n0w kat rumah..
hurm.. d0k rumah cam bese lah kan..
ngadap tv!
lapt0p t0lak tepi..
nak tahu nape?
c0z skang kan ngah musim SUKAN ASIA GUANGZHOU KE-16..

s0.. cek skang ngah khusyuk + teramat BUSY meny0k0ng...
kih kih kih..
daa..
samb0ng t0nt0n tv..
sukan yang terbaik..
hanya di astr0 arena!~
ceh jadik minah iklan lak..
adi0s!

Saturday, November 13, 2010

i'm h0me~

alhamdulillah...
sampai jugak amiey di rumah~
 setelah setengah hari kepenatan buat pendaftaran baru bagi USRAH amiey di semeter 4 ini..
penat nyer tak yah cakaplah..
dengan inf0 yang tak jelas dari Majlis Perwakilan Nuqaba'..
amiey sebagai naqibah untuk sem ni p0n pening nak buat pendaftaran..

papep0n... alhamdulillah semua dah selesai..
s0, next week alamatnyer tak ley la balik umah awal lagi.
c0z dah ada aktiviti USRAH setiap jumaat..
kal0 sem lepas amiey tarbiyah adik2 sem 1 dipl0ma..
sem ni.. harus menggalas lagi satu tugas berat...
mentarbiyah teman2 semester 4 ijazah~

s0.. segalanya harus mantap..
even dari segi fizikal dan mental..
cewah..
yang penting.. semuanya bermula dari diri sendiri..
ter0s mencuba mengislahkan diri ini kepada yang lebih baik~



Friday, November 12, 2010

aku adalah amiey?~

kehidupan adalah ibarat r0da yang sering berputar..
kadang kita di bawah... dan terkadang kita di atas..
begitu jugalah aku..

kadang aku sering merasai kejayaan..
dan terkadang aku jua pernah gagal.. tersungkur hingga tidak bisa berdiri lagi..
namun, setiap apa yang terjadi pasti ada hikmahnya..
dan hikmah itu sentiasa aku syukuri..

aku..
R0smainie Binti R0fiee..
masih lagi bergelar siswazah..
bergelut dengan pelbagai jenis buku undang-undang..
yang mana semua itu adalah minatku..
umur 23 tahun bukanlah satu cabaran bagi ku untuk meneruskan perjuangan menuntut ilmu...
walaupun teman sekeliling sering mengatakan...
"kak.. patutnya akk dah ada 2 org anak dah"
"amiey, blaja tinggi mana pun k0.. tetap ke dapur jugak"
biarlah.. selautan teman berbicara begitu..
impian ku.. tetap akan aku gapai..
pernah terbaca bl0g se0rang teman ni....
"sh00t f0r the m00n..
even if u miss it..
u'll land am0ng the stars.."

s0...
macam yg amiey p0st entry tadi..
nak bukak buku baru~
tak mu dah pkir hal remeh temeh ni!!
aja2 fighting amiey!~


bukak buku baru~

bak kate r00mmate aku 
"mls nak pkir dah~ j0m bukak buku baru"

s0~
dari saat.. ketika.. dan masa ini..
 amiey nak ubah bl0g title amiey ni kepada...
taddaaaaa..
"Amiey'z c0rner"
hehehehe


Sunday, November 7, 2010

0h yeay~ i g0t it!~

sangat bertenaga hari ni..
huhu~
nape ek?
c0z amiey dapat taj0k xsiment yang selama ni amiey harapkan..
cewah..
apakah tajuk itu?

P.O.L.I.G.A.M.I

alhamdulillah..
pas je dapat taj0k tu..
ter0s merajinkan diri ini g library...
banyak jugak lah rujukana yang amiey dapat..
s0, skang tengah bertenaga sanagt t0k menyiapkan 0utline xsiment nih~
es0k.. kene submit time kelas tut0r Undang- Keluarga I.

k.. ch0w.
astalavista bebeh~

Saturday, November 6, 2010

Hepy Besday AZREEN!~

At0i~
selama seminggu.. telinga ni d0k dengar s0re azreen jer..
nak tahu kenapa?
c0z.. dia dapat free call fr0m celc0m..
sempena birthday dia..

hepy besday azreen~
sem0ga panjang umur dan dimurahkan rezeki,,
sem0ga cepat dapat j0d0h taw!
u are the best "b0yfriends" i ever have!

hahahaha... jangan salah sangka k!
azreen bukan teman lelaki amiey taw! 
we all just friend!
kawan lelaki = b0yfriend lah jugak kan!!! haha

hahahaha~ nice peace! azreen sengal!

Friday, October 29, 2010

away fr0m him~

0wh.. 0k.. fine!~
k0 wat aku tak pe kan?
ak gurau sikit k0 dah nak t0uching2!~

fine..
syukran awi k0 ckp kan?
k.. afwan!!!!

seri0usly.. this time ak bet0l2 away dari k0...
>>>>>>>>><<<<<<<<<<

Tuesday, October 26, 2010

semangat belajar ku kian luntur~~

ape nih?
p kelas jew lec tak mas0k!
penat taw bg0n awai2..
penat taw pagi2 bersemangat nak p kelas..
niat nak belajar..
tapi?
lect plak tak ms0k..
haish.....
sedey giler..
siyes! 

amiey bukan ape..
tgh awal semester ni lah nak catch up setiap silibus yang ada..
ni tak.. nanti dah nak final l0m lagi hbis belajar semua silibus tuh..
smpi kene wat kelas tmbahan..

tak suke! tak suke! tak suke!


Monday, October 25, 2010

yeay! mandi hujan!!!

tepat jam 7.45 pagi...
amiey berjaya sampai ke kelas..
hehehehe...
akhirnya!
bukak je pintu kelas..
adik2 kelas semua pakat d0k tanye..

"kak amiey! result brape? p0inter akk brape?!"
wah! bukannya nak tanya amiey ni sehat ke tak!
haish k0rang nih!!~
jawapan amiey...
5!
hahahahahahaahhaha *___^

berikut adalah schedule amiey pagi tadi okay~~
            8.00 pagi ~ 9.30 pagi : kelas UNDANG-UNDANG KELUARGA I
            9.45 pagi ~ 10.30 pagi : pendaftaran k0kurikulum (KEMBARA & REKREASI)
           10.45 pagi ~ 11.30 pagi : makan2 sambil lepak2 kat cafe sementara tggu kelas k0l 12 plak..
           12.00 tghr ~ 1.00 tghr : kelas PENGURUSAN DAN PENTADBIRAN ISLAM

okay! tu je kegiatan amiey sepanjang kat kampus tadi..
the best part is...
kuar je dewan kuliah tadi...
hujan!!!
yeay!! 0tw balik h0stel..
amiey + ain0n + cek peah..
MANDI HUJAN!

SUKE~ SUKE~ SUKE~ SUKE~



Sunday, October 24, 2010

"hah?!~ puk0l 8 pagi ke?!"

0wh tidaaaaaak!~
1st class s0k start k0l 8 pagi!
at0i!~ berat nih!

s0k.. bermulalah lagi kehidupan amiey sebagai se0rang pelajar..
macam biasa..
tabiat bang0n pagi yang agk2 lambat ni menjadi mslh terbesar amiey!
at0i!~
sapa nak kej0t nih?!~

"uder...jangan lupe kunci jam l0ceng t0h"!
jam l0ceng KFC yang adik bagi ari tuh.. hahahahahhaha
amiey!!~
SEMANGAT! SEMANGAT! SEMANGAT!

Wednesday, October 20, 2010

Register pliz!~

Alhamdulillah.. setle sudah pendaftaran amiey pagi tadi..
Punyalah payah nak daftar hari ni!
Macam2 hal dan kerenah yang amiey kene hadapi..
Grrrr!!~~ tak bertenaga lans0ng lah..
Dari k0l 8.30 pagi tadi amiey pergi daftar..
Sampai lah puk0l 2.00 petang baru habis daftar!
Pergh! Manalah tak bertenaga..
Penat! + geram! + sakita ati!
Haish! Macam2 ada!!~

Dan yang paling amiey geram..
Result amiey masih lagi n0t sure 0kay!
Why? C0z 0f.. subject Inf0rmati0n and techn0l0gy ada sedikit pr0blem..
Name amiey tak ada dlm system? What?!~
 hurm.. sabar jelah!.. 

Tak pew! Yang penting.. selesai semua pr0ses pendaftaran t0k sem 4 nih!
0kay d0kiey!~
Adi0s!~

Tuesday, October 19, 2010

Back t0 c0llege again!~

Arrghhh!!
semester baru bakal bermula..
Macam malas je nak balik k0lej.. tapi apakan daya..
Kewajipan sebagai pelajar harus diutamakan!
 
Semua barang dah siap kemas..
Tinggal nak balik jew tengahhari nih..
Abah yang hantar… hantar barang yer..
Amiey? Vr00m!!!~~~
Minah rempit kembali…
Macam biasalah.. bawak m0t0r p k0lej..
Dari Melaka ~~~ Selang0r.. D0akan amiey sampai dengan selamat yer!

Monday, October 18, 2010

Please l0ve me??!~

N0 y0u’re n0t the 0ne f0r me
We d0n’t fit 0ne an0ther
Fr0m the m0ment I saw y0u
When y0u entered my heart
Y0u weren’t the 0ne
 
Y0u are different
D0n’t l00k int0 my eyes
My feelings are c0nfused
They cann0t gr0w
My tears fall first
If I never saw y0u, 
n0! If I never met y0u
This pain never w0uld’ve came
 
I’m s0rry f0r l0ving y0u
Depending 0n y0u
I c0uldn’t help myself
Y0u were deeply raised fr0m hate
Y0u laid y0ur r00ts in the h0le y0u made In my heart

I l0ve y0u~~ please l0ve me!
N0 we sh0uldn’t be like this
We can’t st0p this anym0re
There’s n0thing I can d0
I can’t erase y0u fr0m my heart

Saturday, October 16, 2010

Award lagi...

dapat award lagi.. hehehehehe..
dari siapakah?
dari my sis!
amiey sayang k0 lebeh lah!~

amiey dapat 0nline Best Friend Award!
wah! she's abs0lutely kn0w well ab0ut me!
tahu je yang amiey ni mang kaki 0nline..
teeeet! tapi jarang2 update bl0g! 

k.. thanks Al0t taw angah!~
uder sayang angah selal0.. sentiasa.. dan selamanya...

Friday, October 15, 2010

“uder! T0l0ng adik lagi.. b0leh tak?!~”


“b0leh dek!~”
D0k rumah time cuti ni mcm biasa lah…
T0l0ng adik + ajar die buat h0mew0rk die..
Kali ni adik kene wat KOLAJ!
K0rang tahu tak ape tu k0laj?
Hehehehe..
K0laj tu ialah.. kite lukis… then, kite tampalkan lukisan kite ngan kertas2 berwarna-warni..
Haaaa… ni c0nt0hnya…

Inilah hasil kreativiti amiey ngan dik amiey….
Amacam? Cantek tak?!~
0fc0z lah kan.. 
ngeee..*__*