Tuesday, September 7, 2010

Mem0ri Terindah Ke?

 Assalamualaikum...
heheheehehe... malam tadi tak b0leh nak lelapkan mata.. s0, bukak lappy.. g0dek2 f0lder "Kisah Lama"..
tetibe terbace pulak c0retan Amiey dan kengkwan berpuasa di Ind0nesia  masa amiey study di sana dahulu...
s0, terasa macam nak p0st je kat enty bl0g nih..
j0m bace!~

Hari Pertama aku dan kengkawan puasa kat Indonesia..
macam2 yang kami lalui... jejak je kaki kat indonesia tepat jam 2.45 petang..
kepanasan terasa.. huhu dah la pose. panas lak tu.. itulah cuace Padang Sumatera Barat Indonesia. panas jelas terase smpai ke ubun2 kepala... hurm.. naseb baik Husni (kwn baik Amiey) dtg ambil kitaorg dgn mobil yg die sewa... kalo tak bermandi peluh la aku naik angkot... jumpe je Husni.. macam2 cite yang dia story kat kitaorg... nmpak hepi je die duk indon ni.. yelah dah jadik ustaz indon hehehehe.... haha... smpai je rumah, kitaorg lega sgt.. rumah okay la.. tak ada pape yg ilang.... Hp kak tone yang die tgglkan kan pun masih okay lagi.. alhamdulilah... erm.. aku ingatkan dugaan kitaorg di hari pertama berpuase kat negara org ni bese2 je lah... tapi!!! hanya allah sahaja yang tau bertape seksenye kitaorg nak mencari makanan untuk berbuka.. hurm.. biasenye kalo berbuka kat rumah di malaysia, masuk je azan magrib aku n kengkawan da dapat makan... tapi kat indon ni.. masuk azan isyak baru dapat makan... huwwwwaaaaaaaaaaaa sedeynyer... :''( tak pe lah.. name pun pengalaman. pengalaman kan yang mengajar erti sebuah kehidupan.. aku n kengkawan lain ambil itu sebagai satu pengalaman yang paling berharge yang takkan dapat org lain rase melainkan kami ber5 jew.... Aku (Amiey) , Kak Anne, Kak Ecah, Kak Ct, n Dijah...

hehehehe.. c0retan sedeh nih kami ber5 yang buat...
ni semua hasil dari lempias kegeraman + kesedihan kami....
tapi semua dah berlalu..
dah jadik mem0ri terindah buat kami.

Dan yang paling sedihnya...
pengajian kami di Ind0nesia pun cume bertahan 2 semester sahaja..
ini kerana tragedi Gempa Bumi yang berlaku pada 30 september 2009 di Padang
telah menyebabkan kami berhenti belajar di Ind0nesia.
hurm.. nak buat cam mana dah takdirkan...
naseb baik semua pelajar Malaysia selamat mase gempa bumi tu..
alhamudulillah..
Amiey dan teman2 masih lagi bernafas..
kesan kasih sayang Allah terhadap semua hamba-Nya..
okiey d0kie..

tu je nak k0ngsi..
ch0w adi0s..
wassalam...


0 comments: