Friday, October 29, 2010

away fr0m him~

0wh.. 0k.. fine!~
k0 wat aku tak pe kan?
ak gurau sikit k0 dah nak t0uching2!~

fine..
syukran awi k0 ckp kan?
k.. afwan!!!!

seri0usly.. this time ak bet0l2 away dari k0...
>>>>>>>>><<<<<<<<<<

Tuesday, October 26, 2010

semangat belajar ku kian luntur~~

ape nih?
p kelas jew lec tak mas0k!
penat taw bg0n awai2..
penat taw pagi2 bersemangat nak p kelas..
niat nak belajar..
tapi?
lect plak tak ms0k..
haish.....
sedey giler..
siyes! 

amiey bukan ape..
tgh awal semester ni lah nak catch up setiap silibus yang ada..
ni tak.. nanti dah nak final l0m lagi hbis belajar semua silibus tuh..
smpi kene wat kelas tmbahan..

tak suke! tak suke! tak suke!


Monday, October 25, 2010

yeay! mandi hujan!!!

tepat jam 7.45 pagi...
amiey berjaya sampai ke kelas..
hehehehe...
akhirnya!
bukak je pintu kelas..
adik2 kelas semua pakat d0k tanye..

"kak amiey! result brape? p0inter akk brape?!"
wah! bukannya nak tanya amiey ni sehat ke tak!
haish k0rang nih!!~
jawapan amiey...
5!
hahahahahahaahhaha *___^

berikut adalah schedule amiey pagi tadi okay~~
            8.00 pagi ~ 9.30 pagi : kelas UNDANG-UNDANG KELUARGA I
            9.45 pagi ~ 10.30 pagi : pendaftaran k0kurikulum (KEMBARA & REKREASI)
           10.45 pagi ~ 11.30 pagi : makan2 sambil lepak2 kat cafe sementara tggu kelas k0l 12 plak..
           12.00 tghr ~ 1.00 tghr : kelas PENGURUSAN DAN PENTADBIRAN ISLAM

okay! tu je kegiatan amiey sepanjang kat kampus tadi..
the best part is...
kuar je dewan kuliah tadi...
hujan!!!
yeay!! 0tw balik h0stel..
amiey + ain0n + cek peah..
MANDI HUJAN!

SUKE~ SUKE~ SUKE~ SUKE~



Sunday, October 24, 2010

"hah?!~ puk0l 8 pagi ke?!"

0wh tidaaaaaak!~
1st class s0k start k0l 8 pagi!
at0i!~ berat nih!

s0k.. bermulalah lagi kehidupan amiey sebagai se0rang pelajar..
macam biasa..
tabiat bang0n pagi yang agk2 lambat ni menjadi mslh terbesar amiey!
at0i!~
sapa nak kej0t nih?!~

"uder...jangan lupe kunci jam l0ceng t0h"!
jam l0ceng KFC yang adik bagi ari tuh.. hahahahahhaha
amiey!!~
SEMANGAT! SEMANGAT! SEMANGAT!

Wednesday, October 20, 2010

Register pliz!~

Alhamdulillah.. setle sudah pendaftaran amiey pagi tadi..
Punyalah payah nak daftar hari ni!
Macam2 hal dan kerenah yang amiey kene hadapi..
Grrrr!!~~ tak bertenaga lans0ng lah..
Dari k0l 8.30 pagi tadi amiey pergi daftar..
Sampai lah puk0l 2.00 petang baru habis daftar!
Pergh! Manalah tak bertenaga..
Penat! + geram! + sakita ati!
Haish! Macam2 ada!!~

Dan yang paling amiey geram..
Result amiey masih lagi n0t sure 0kay!
Why? C0z 0f.. subject Inf0rmati0n and techn0l0gy ada sedikit pr0blem..
Name amiey tak ada dlm system? What?!~
 hurm.. sabar jelah!.. 

Tak pew! Yang penting.. selesai semua pr0ses pendaftaran t0k sem 4 nih!
0kay d0kiey!~
Adi0s!~

Tuesday, October 19, 2010

Back t0 c0llege again!~

Arrghhh!!
semester baru bakal bermula..
Macam malas je nak balik k0lej.. tapi apakan daya..
Kewajipan sebagai pelajar harus diutamakan!
 
Semua barang dah siap kemas..
Tinggal nak balik jew tengahhari nih..
Abah yang hantar… hantar barang yer..
Amiey? Vr00m!!!~~~
Minah rempit kembali…
Macam biasalah.. bawak m0t0r p k0lej..
Dari Melaka ~~~ Selang0r.. D0akan amiey sampai dengan selamat yer!

Monday, October 18, 2010

Please l0ve me??!~

N0 y0u’re n0t the 0ne f0r me
We d0n’t fit 0ne an0ther
Fr0m the m0ment I saw y0u
When y0u entered my heart
Y0u weren’t the 0ne
 
Y0u are different
D0n’t l00k int0 my eyes
My feelings are c0nfused
They cann0t gr0w
My tears fall first
If I never saw y0u, 
n0! If I never met y0u
This pain never w0uld’ve came
 
I’m s0rry f0r l0ving y0u
Depending 0n y0u
I c0uldn’t help myself
Y0u were deeply raised fr0m hate
Y0u laid y0ur r00ts in the h0le y0u made In my heart

I l0ve y0u~~ please l0ve me!
N0 we sh0uldn’t be like this
We can’t st0p this anym0re
There’s n0thing I can d0
I can’t erase y0u fr0m my heart

Saturday, October 16, 2010

Award lagi...

dapat award lagi.. hehehehehe..
dari siapakah?
dari my sis!
amiey sayang k0 lebeh lah!~

amiey dapat 0nline Best Friend Award!
wah! she's abs0lutely kn0w well ab0ut me!
tahu je yang amiey ni mang kaki 0nline..
teeeet! tapi jarang2 update bl0g! 

k.. thanks Al0t taw angah!~
uder sayang angah selal0.. sentiasa.. dan selamanya...

Friday, October 15, 2010

“uder! T0l0ng adik lagi.. b0leh tak?!~”


“b0leh dek!~”
D0k rumah time cuti ni mcm biasa lah…
T0l0ng adik + ajar die buat h0mew0rk die..
Kali ni adik kene wat KOLAJ!
K0rang tahu tak ape tu k0laj?
Hehehehe..
K0laj tu ialah.. kite lukis… then, kite tampalkan lukisan kite ngan kertas2 berwarna-warni..
Haaaa… ni c0nt0hnya…

Inilah hasil kreativiti amiey ngan dik amiey….
Amacam? Cantek tak?!~
0fc0z lah kan.. 
ngeee..*__*

Wednesday, October 13, 2010

seharian depan tv!

ish ish ish..
nampak sangatlah hantu tv amiey nih!
sampai tak sempat nak update bl0g t0k minggu nih!
hahahaha..

hurm.. aktiviti amiey minggu ini!
tgk tv jelah..
c0z sekarang kan ngah musim sukan k0manwel...
s0, tak dapat p new delhi..
kite s0k0ng depan tv jew sudah la kan..

minggu lepas dah update kan pasal pasukan malaysia dapat emas dalam acara badmint0n berpasukan..
dah teng0k kan pic2 die0rang yang amiey amek dari depan kaca tv.. 
hahahahahaahaha..

ok!
hari ni amiey nak update pasal...
ape lagi.. badmint0n lah!
4 hari yer saya menunggu dan meny0k0ng mereka dari pusingan awal samapilah ke final..
akhirnya.. pasukan badmint0n malaysia berjaya melayakkan diri ke final dalam 4 acara..
1. men single >>> datuk lee ch0ng wei..
2. w0men single >>> w0ng mew ch00
3. mix d0uble >>> k00 kien kiat & chin ei hui
4. men d0uble >>> k00 kien kiat & tan b00n he0ng

s0, kawan2.. sem0ga kita dapat merangkul 4 emas lagi 
di hari terakhir sukan k0mawel di nwe delhi tuh..
d0a dari seluruh rakyat malaysia amat2lah diperlukan..
cewah!
akhir kalam..
MALAYSIA BOLEH! 
MALAYSIA BOLEH! 
MALAYSIA BOLEH!

Saturday, October 9, 2010

Beautiful..... kah?!~

Beautiful... k0wt!~
hehehehehe..
thanks a l0t Fiz!
actually amiey di tag 0leh FIZ!~
unt0k award beautiful bl0gger..
ni award ke-3 untuk amiey! 
sangat happy!!

1. Thank the person who gave you the award and the link of the person : 
thanks a l0t FIZ c0z bg award ni kat amiey..
sayang FIZ sgt2!~
hehehehe 

2. Spread the award to 15 blogger who you like & you think their blogs are awesome :


3. Tell 7 things about yourself :
7 perkara yer tentang amiey??
hurm.... ape ek? ok2.. amiey tnye adik amiey.. s0, inilah jwpn dari adik amiey tentang amiey!~ hehehe
1. simple!
2. agk mls!
3. rajin b0leh tahan!~
4. makan? mestilah!
5. kuat berjalan! ye ke?
6. selalu td0 kat umah!~ mana ada!!~ ngeh2.. -__-
7. kuat bising kat umah!~ teettt! bang chik jew k! bukan uder..

okay d0ne!
kepada sesiapa yang di tag.. mai lah amek award k0rang..
adi0s mig0s..

Friday, October 8, 2010

MALAYSIA BOLEH!!

malaysia b0leh!!!
malaysia b0leh punyerr..

hehehe..
alhamdulillah..
malaysia menang emas dlm acara akhir badmint0n malam tadi! 
pergh! amat sedih dan syahdu pabila berkumandangnya lagu Negaraku kat India malam tadi..

saya bangga menjadi anak malaysia!!!!
thanks al0t kepada pasukan badmint0n malaysia kerana telah menyumbangkan emas..
hehe..

kal0 k0rang nak tahu..
amiey ni peminat number satu badmint0n!
s0.. skang tengah xcited giler...

eh! bukan badmint0n jew amiey s0k0ng taw..
amiey d0k lekap kat depan TV je semata-mata nak meny0k0ng pasukan malaysia!

guys! girls!
j0m sama2 bagi s0k0ngan kepada atlet2 negara malaysia..
sem0ga kita ber0leh banyak emas lagi!
amin ya r0bbbi..

oklah.. j0m layan pic2 yang amiey tangkap malam tadi..
pergh! dah terasa diri ni di india pul0kks!~
walaup0n........
layanzzz zaaaassss!!~
















Thursday, October 7, 2010

Badmint0n Ke Semi Final

Kawan-kawan!~
j0m kita saksikan secara LIVE malam ini..
perlawanan Badmint0n separuh akhir antara..
MALAYSIA vs SINGAPURA

hid0p MALAYSIA!!~
amiey d0akan sem0ga MALAYSIA dapat merangk0l emas es0k!
amin!!

Wednesday, October 6, 2010

Aku Pelukis Hebat!

hahahaha...
tadi..
adik suruh amiey lukiskan gambar d0kt0r ngan gambar kerani yang tengah menaip kat komputer..

at0i!
amiey bab2 melukis nih..
failed!!!~

"dik.. uder tak pandai lukis r.."
"alah! uder lukis jew la cam ner p0n.. adik tak kesah... janji nampak macam d0kt0r ngan kerani"

0leh kerana kesiankan adik buc0k uder yang tak siap lagi h0mew0rk dia nih!~
hehehe.. amiey p0n mule melukis....
yang tak tahan nyer... asyik nak memadam jew... ape kes?

s0, amiey p0n ada idea bernas!
hahahahahaha..
tekap! pernah dengar tak perkataan menekap?
hehehehe.. tu sme jew ngan meng0py taw!

s0..
inilah hasilnya.....
tadaaaaa!~

hahahahahaha..
sengal kan?
cantek tak?!~

Monday, October 4, 2010

a l0ve t0 kill!~

b0san sangat kat rumah nih!
amiey p0n..
kembali ke h0bby lama..
n0nt0n cite k0rea!

yeay!
best gak cite nih..
A L0VE T0 KILL

nak tahu sape her0 dan her0in cite ni?
hehehehe..
sapa lagi kal0 bukan..
 RAIN & SHIN MIN AH..

kal0 nak tahu pasal sin0psis cite nih..
klik kat cni... A LOVE TO KILL

j0m layan...
zassssss!~

Sunday, October 3, 2010

Wh0's My BF?

siapakah bf amiey tuh?
hehehehe.. 
jeng jeng jeng....
bukan b0y frenz k..
tapi BEST FRIEND!

dia..
insan yang selalu ada bila amiey susah..
dia..
insan yang sentiasa memahami amiey..
dia..
sentiasa ada masa untuk mendengar setiap masalah hati amiey..
dia..
insan yang selalu dan selamanya sayangkan amiey..
dia..
insan yang tak pernah lupakan amiey..
dia..
insan yang sentiasa mend0akan kebahagian amiey..
dia..
insan yang selalu jauh dari mata amiey... tapi dekat di hati amiey..
dia NURUL ZAKIAH BINTI ISMAIL.. 
adalah Best Friend amiey...

BF!~ aku sayang kau!



Saturday, October 2, 2010

i'am n0t ready yet!~

thanks Anim..
c0z kenalkan aku kat kawan k0..
aku sangat hargai jasa baik k0...
tapi s0ri...
aku l0m bersedia....
l0m bersedia lagi nak tangg0ng sebuah k0mitmen yang berat bagi aku...
l0m bersedia lagi t0k bergelar awekz!
hahahahaha..
imp0sible!!!

Friday, October 1, 2010

Hari Warga Emas Sedunia

tanggal 1 0kt0ber 2010..
merupakan HARI WARGA EMAS SEDUNIA..

warga emas di definisikan 0leh PBB sebagai..
mereka yang berumur 65 tahun ke atas..

s0.. t0 all warga emas..
l0ve u alls..
with0ut u alls... siapalah kami..
tanpa perjuangan kalian..
kami yang muda2 ni tak akan dapat merasai kesenangan dan kemudahan..
thank y0u much!~