Monday, December 27, 2010

ape? 8.30 dah? terlepas lagi!

aku benci ari isnin!
tak suke! tak suke! tak suke!
bila ari isnin jew..
aku mesti bang0n lambat!
sedar2.. dah terlepas kelas tut0r~
hurm...:"""""((
 
kadang2.. benci bet0l dengan perangai sendiri yang tak reti nak berubah!
ape la nak jadik ngan k0 ni amiey?
bila lagi nak belajar bang0n awal?
yang aku tak faham tu...
setiap ari isnin jer yang aku susah nak bag0n awai!
hari lain tak pulak...

amiey.. amiey.. amiey..
sampaikan kawan2 kelas, lecturer! semua dah faham sangat dah tabiat susah bang0n pagi aku nih!
malu d0e!
hahahahaha~ sesuai k0t ngan keadaan aku!
 

Saturday, December 25, 2010

minggu mid term~ arggh!!

arghhh~ malas bet0l rasanya nak study subjek usul feqh!
rasanya... dari semalam buku usul feqh tu aku biarkan sendirian... malas! malas! malas! wahai kerajinan~ datanglah!!! aku seru namamu~

dah laaar minggu ni minggu midterm..
minggu bar!
minggu submit xsiment!
haish!!
amiey! jgn malas2!!
semangat!!!

tapi? apa yang aku buat?
dari semalam asyik lah d0k mengupdate bl0g + m'upl0ad pic bunga r0se kuning aku nih!
tak kenapa aku rasa bahagia je bila ada n0m02 nih~
walaup0n aku tahu.... 
n0m0 n0m0 takkan hid0p lama..
akhirnya akan layu jugak~ :(

tapi tak per!
walau layu p0n n0m02 nih~ 
aku tetap akan keringkannya..
as usual..
aku suke simpan bunga kering~
aku masih ingat lagi..
KAU pernah bagi aku bunga kertas kat aku..
aku simpan sampai kering taw!

haaa.. tgk nih~
bunga ni KAU bagi masa aku buat persembahan pada malam alumni kami...
k0ntr0versi 0kay!
sampai ada pensyarah marah kat aku c0z tak jaga atitude as a muslimah student!
hahaha... nak wat cam ner..
KAU dah hulur bunga tu kat aku..
takkan aku tak nak sambut~
walaup0n hanya bunga kertas~ aku tetap hargai!


n0m0 n0m0 dah kembang!!!~

wah!! 
sekejap jer..
n0m0 n0m0 dah kembang...
h0pe bunga r0se kuning ni akan kembang mekar lagi pagi nanti..
huhu...
rasa macam tak nak tid0 malam nih!!

amiey sayang n0m0 n0m0!!!

candlelight night!

malam yang sungguh indah...
dengan angin yang sep0i-sep0i bahasa..
aku terperangkap di sini... p8-814-c..
hahahaha..
p0y0s gil0s!
saje je nak update entry pasal lilin pewangi yang aku dapat dari ayah angkat aku...
harumannyer.... wangi k0t!
tapi best lah malam ni~ 
aku d0k main chating + gad0h2 manja ngan kawan baik aku... azreen!
ditemani ngan lilin tuh mlm ni..
amat indah k0t!


Friday, December 24, 2010

adakah ia akan sekembang aku?~

masa kat parit perak minggu lepas..
aku ada beli pasu bunga labu say0ng buatan 0rg2 per0k~
hurm.. sayangnya.. tak tahu nak isi apa..
then, pagi tadi.. r00mate aku ieqa nak kuar dating..
s0! aku mintak t0l0ng dia belikan bunga r0se unt0k aku..
haaaaaa...
taaadaaa!
r0se kuning! canteeek tak?
harap2.. bunga ni kembang macam tuan dia jugak~
hihihihihi :)

canteeek kan bunga r0se kuning nih!~

c0mey tak pasu bunga kita?
bunga ni amiey bagi nama "n0m0 n0m0!!"

Thursday, December 16, 2010

Baktisiswa Perdana ~part 1~

excited! teruja!
itu je yang tergambar dalam benak fikiran aku skang!
wah~ dapat gak akhirnya pergi pr0gram anak angkat cam ni~
siyesly! this is my first time being in this pr0gram..
s0.. ada nampak cam minah jakun tak?!
hahahaha...

minah xcited terlebeh!~

KUIS hantar seramai 18 orang pelajar t0k j0in pr0gram under UPSI ni~
0ne 0f them.. 0f c0z la aku kan..
yang best nyer...
tuang kelas selama seminggu!
haha.. best ke? at0i! serabut ada lah nanti..
arghh.. itu aku t0lak tepi dulu~
n0w! im leaving t0 UPSI!
yeaaayyy!

y0k! amiey! peah!
bert0lak dari KUIS jam 10 pagi..
sampai je UPSI lebeh kurang 1 tghhari...
argh!~
penat gak w0 d0k dalam bas jer.. b0san! b0ring!
dalam bas.. masing2 d0k layan hati masing2..
ada yang d0k dgr mp4..
ada yang d0k layan m0vie..
ada yang d0k sms buah hati...
aku?
keje den.. main sud0ku je lah! smbil2 dgr mp4..
that my fav0rite h0bby!
filling all sud0ku games!

akhirnya..
sampai jugak kami di bumi UPSI!
suasana persekitaran UPSI lain dari yang lain..
semua bangunan UPSI dah hampir setengah abad k0t~
if aku jadik budak2 UPSI p0n.. aku pasti berbangga dengan UPSI..
c0z.. mereka sudah banyak melahirkan cendiakawan yang berjaya,..
antaranya....
t0k0h ZA'BA!
waahhh.. siap ada rumah khas ZA'BA dlm kampus UPSI!

selesai mendaftar t0k penginapan kami selama seminggu di perak~
aku p0n ngajak bebudak ni berp0sing!
this is 0ne's 0f my pic!
behind k0lej kediaman UPSI!~

Saturday, December 11, 2010

Perlukah?~

Perlu ke? 
Perlu ke k0 cerita semua pasal dia kat aku? 
Perlu ke aku tahu pasal hal k0 dan dia?
perlu ke k0 tanya aku dia macam mana?
Dia pakwe k0! Bukan pakwe aku! 
Aku tak perlu lah nak tahu semua tuh! 
If k0 n dia bahagia.. aku jugak rasa bahagia! 
Tapi! T0l0ng lah jangan nak menunjuk depan aku! 
Aku tak pernah rasa yang selama ni.. 
aku perlukan dia~
feel ann0ying rite n0w!

Tabahnya dia..

Dia r00mate aku..
Dia selalu riang..
Tak pernah p0n aku teng0k die mur0ng~
Melainkan time dia sakit + time dia study!~
Dia pandai jaga hati aku~
Pandai puj0k hati aku time aku selalu bersedih tentang “relati0nship” things..
Iqa! Aku salute k0!
Aku bangga dapat kawan macam k0!
K0 selindungkan segala rasa pahit tentang family k0!
Kehilangan yang k0 rasakan lebeh ter0k dari kehilangan yang pernah aku rasa..
“Iqa.. U saw everything”….
Aku tak sangka k0 pernah alami pengalaman tragis dalam hidup k0~
Iqa… after this~ we are best friend f0rever!!
Iqa sunbae! Sarang ea!!~
ada macam m0del tak? hehehehehe

Sunday, December 5, 2010

b0leh ke?~

b0leh ke kita suke sese0rang?

b0leh ke kita anggap die sebagai semangat kita?

b0leh ke kita asyik rindukan dia hari2?

b0leh ke? b0leh ke? b0leh ke?

last! b0leh ke kita letak pic admirer kita tuh dalam purse kita????

*****suka dia*****

Saturday, December 4, 2010

tak sangka~

amiey tak pernah p0n kenal dia..
tak pernah p0n bercakap ngan dia sebel0m nih...
amiey cuma tahu dia isteri kepada kawan baik amiey..

sungguh tak sangka..
amiey dan dia ley jadik kawan baik..
dia appreciate sangat wedding gift yang amiey bagi kat dia..
sungguh hepy~
walaup0n tak dapat datang time majlis dia..:-(

just sebuah buku~ naskah cinta
Rabiatul Adawiyah Binti M0hd Aris~
se0rang lagi teman baru amiey..
nice t0 kn0wing her!