Wednesday, December 7, 2011

kembali menulis~

Assalamualaikum..
aku kembali menulis!
yehaaaa~ hahaha
ala, sebelum ni pun aku bukan rajin pun kan menulis2 nih..
just bile aku rasa ada perkara yg aku nak share dekat blog.. so aku akan share..

ape yg aku nak share kali ini?? 
hehehe.. ofkos lah nak cter tentang.. aku beli lappy baru..
lappy lama aku dah rosak teruk kot!
dah msuk dalam hospitak PC WORD dah! 
sian die.. ;) semua salah aku.. tak jaga die betul2..

so.. lepas ini tak ada lagi lah yer alasan untuk tidak update blog~ hihi..


okay... daaaa semua~
:)

Friday, October 7, 2011

my big sis on SOLEHAH di TV Al-Hijrah

Assalamualaikum.
first of all.. nak say sorry coz dah lama tak hupdate entry2 bru..
ececece.... mcm lah ada org bcekan.. haha

okaylah.. jusy nak share story sikit about my sis..
her name ROSMARIEZA BINTI ROFIEE..
she's one's of our sahabat blogger jugak.. 
*utk ke blog beliau, just click nama di atas..

harap kalian semua dapat mendoakan 
kesejahteraan dan keberkatan utk beliau dalam rancangan SOLEHAH tu...
ma'rifah dan khibrah.. adalah tujuan dan niat utama beliau..

amiey sebagai adik, 
hanya boleh menyokong dan mendoakan dari jauh 
agar perjuangan beliau dalam program realiti SOLEHAH ini beroleh keberkatan dari Allah..
bukan kemenagan jadi taruhan..
tapi penghijarahn dan pengislahan diri demi agama dan ikhlas kerana ALLAH~


Okaylah..
akhir kata.. Hijrah kerana Ilahi.. Demi Pengislahan Diri..
"KUM FAANZIR!" 

Thursday, September 1, 2011

eid mubarak!!!

assalamualaikum~
hai peeps!!!
rasanya tak terlambatkan t0k amiey wish...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Maaf Zahir dan Batin..

pergh! agak lama kan tak hupdate p0st!
almaklumlah.. bz!
ehhh.. bz ke? yes i'm bz!
plus! lappy r0sak~
s0rry guys!

s0, sempena hari raya neh~
pesanan amiey kat semua.. if nak plg semula ke rumah masiing2.. 
HATI-HATI k!
sem0ga k0rang semua bahagia dan ceria dalam menyambut hari raya kali ini!!!

wassalam~

Wednesday, August 17, 2011

DP Facebook aku dikecam hebat....

hahahaha..
tajuk p0st aku cam hape je kan..
tak lah smpi dikecam k0t!
tapi telah membuat adik2 kelas aku geraaaammm je ngan DP facebook aku tuh... 
kah kah kah... 








"siyes.. akk tak niat pape pun time letak DP tu... just suke2.."



inilah pic yg aku gunekan t0k DP facebook aku..
bertenaga tak? hahahaha...

okeh...
cekian~~

Saturday, July 30, 2011

bf!~ aku jeles ngan k0 0kay!

okay!
my bf a.k.a best friend aku bakal bertunang ujung bulan 10 neh..
arghhh! jelesh nyerr....
kenapakah k0 b0leh bertunang dulu cebelum aku!
sumpah jelesh okeh!
dan sumpah sakit ati..
thats n0t means aku tak restu or tak suke bf aku tunang..
tapi..... aku risau...
nanti.. die makin lupe kan aku..
almaklumlah.. bakal jadik isteri 0rg..
huwaaaa...

m0de : suke tgk 0rg lain  kawen.. tapi tak suke tgk bf sendiri kawen......:(
nway... aku tetap d0akan bf aku bahagia...
hihi.... siap suh aku jadik pengapit..
arghh.... mang tak lah kan.... tak pandai k0t!

Wednesday, July 6, 2011

"yang cantik dipuji.. yang buruk dikeji"

kenapa ek? kenapa selalu je jadik cam tu?
adakah ia satu lumrah hidup? 
lumrah hidup bagi mereka yang memiliki rupa paras cantik.. selalu disanjung2.. selalu disayangi...
tapi bagi mereka yang memiliki rupa paras yang buruk... sebaliknya dikutuk.. dikeji.. diejek tanpa belas simpati....
malah org yang rapat dengan kita sendiri pon sanggup mengeji sebegitu rupa...
selalu je ada diskriminasi dalam memberi layanan terhadap dua perbezaan sifat ini...
what did u all think about this?

tiada kaitan antara hidup dan mati seseorang... hanya ilustrasi.. haha

seriously.. i do upset about this...
coz... that happen to me... :-(
can't do anything except just cry out all night!!!!!

Saturday, June 25, 2011

dating wif my adeq!!

ehem2... tak dek pakwe.. 
s0, hanya adeq je yang setia nak dating ngan amiey...
jejalan p zoo.... taman rama2... main bowling kat MIB... lastly, kami p tgk wayang!
cangat2 best!~
tq adeq c0z teman uder release tensi0n....

adeq berjlan sampai penat k0t~  haha

sama kata adeq tak ngeti main b0wling~ haha...

sian adeq kene nek m0t0r ngan uder... s0ri la deq.. uder tak de kenal mana2 mamat bumbung lah~

haha.. cam ter0r je main kan~

khusyuk beben0r die main~

adeq n the smurfs!~


kami n0nt0n citer inilah!~ terbaik k0t!!~

deq!!~ k0 pesan ape lagi tuh? uder tak dak duit da nih.. kereng!!~

Friday, June 24, 2011

today is my birthday~

amiey!!! 
happy birthday~
sem0ga sentiasa ceria dan happy selalu dalam hidup!~
sem0ga target yang amiey sasarkan untuk tahun ini tercapai......

*********
************
*****************
gambar masih lom boleh upload coz lom transfer lagi...
sooriiiiii~

Sunday, April 24, 2011

Selamat Hari Lahir MAK!!

K0rang biasa mendengar pengorbanan seorang ibu? k0rang biasa mendengar, seorang ibu boleh menjaga sembilan orang anak tetapi sembilan orang anak belum tentu boleh menjaga seorang ibu? Nilai seorang ibu mengatasi tiga orang ayah... Ini jelas terdapat dalam riwayat.. 

Suatu hari seseorang bertanya kepada baginda Rasulullah s.a.w., “Apakah yang hendak kulakukan wahai Rasulullah?”
Sabda baginda, “Berbaktilah kepada ibumu.”Kemudian dia ulangi (pertanyaannya). Maka Rasulullah s.a.w. bersabda pula, “Berbaktilah kepada ibumu.”Kemudian dia mengulangi lagi soalan itu.Rasulullah s.a.w. bersabda lagi, “Berbaktilah kepada ibumu.”Kemudian dia mengulangi lagi pertanyaan itu buat kali keempat.Maka Rasulullah s.a.w. bersabda, “Engkau berbaktilah kepada ayahmu.”

s0, di sini amiey nak mengucapkan~
SELAMAT HARI LAHIR MAK!!!
sem0ga mak dipanjangkan umur dan di luaskan rezeki oleh-Nya..

amiey sayang mak!!!
maaf andai selama ini amiey tak dapat nak memuaskan hati mak..
dan maaf anadai selama ini amiey buat byk salah kat mak..
ampunkan amiey!~


Tuesday, March 15, 2011

S.U.D.O.K.U

Assalamualaikum..
wat kedua kalinya.. amiey j0in c0ntest dalam bl0g neh~
hehehe..

wat pengetahuan semua + tuan punya c0ntest..
amiey ni mang gile ngan SUDOKU nih..
s0, bile je dapat tahu ada c0ntest ni.. tr0s je berminat...
erm.. mlm tadi siapkan SUDOKU nih.. 
dan inilah jawapannyer...

H0pe jawapan amiey bet0l~
0kay!
thanks al0t kat R0sie c0z wat c0ntest nih...(klik kat nama t0k ke bl0g beliau)
bagi amiey... c0ntest ni amat bag0s c0z..
salah satu cara t0k meningkatkan kelajuan + kecerdasan 0tak adalah dengan bermain SUDOKU...
s0, thanks again R0sie..
n f0r y0ur inf0rmati0n...
0ur names hampir sama.. hehe..
kite ni keturunan r0s + RR...
hahaha... nama sebenar amiey..Rosmainie Rofiee... hihi... :)
and... vide0 nih amiey tuju khas buat r0sie..
layan k..


lagu N0thing 0n y0u.. dari JAY PARK! hihi...
r0sie.. f0r me.. u are 0ne's 0f beautiful girl  ar0und the w0rlds!
semua wanita di lahirkan cantik..(ayt t0k sedapkan hati diri sendiri)
t0k pengetahuan r0sie.. amiey selalu tgk vide0 ni time amiey rase sedih diejek kawan2....
hehehe....
h0pe r0sie enj0y ngan lagu nih...

0ps terlupa lak~ 
pesanan amiey buat semua teman2 bl0gger...
jangan lupe j0in c0ntest nih!
amat menarik + amat berfaedah kepada semua... hehehe..

daaa...
wassalam....


Tuesday, March 8, 2011

kenapa DIA?

semalam..
aku tidur agak lambat jugak.. 
ar0und 3am...

lelap jer mata...
ter0s aku di buai mimpi...
 dan aku tak tahu lah nak cakap mimpi itu indah atau tidak..
DIA.. dtg lagi dalam mimpi aku..
untuk ke berapa kali nya pun aku tak pasti..

aku tersedar ar0und 4am...
sampai sekarang..
aku masih tak faham... 

kenapa DIA??
kenapa perlu DIA je yang selalu hadir dalam mimpi2 aku?

aku masih ingat lagi..
waktu pertama kali aku mimpikan DIA dulu...
sampai aku kejutkan r00mate aku!
r00mate aku cakap...
"mainan syaitan"..
0kay! betullah tuh... mainan syaitan k0t!

tapi? kenapa sampai sekarang...
DIA masih lagi muncul dalam mimpi aku?
nak kata aku ni suke... + sayang... + rindu ke kat DIA..
tak adalah!
aku sayang + rindu kat 0rang lain k0t!
bukan DIA...


Sunday, March 6, 2011

Tahniah DEK~

petang semalam...
aku dapat satu berita yang betul2 memeranjatkan aku~
siyesly... bef0re this... 
aku dah tahu...
tapi aku ingatkan just gurauan semata....
tapi rupanya... memang bet0l!

Dak K0dek dah bertunang!
what?!!~
K0dek dah bertunang??

aku betul2 tak percaya..
c0z aku bukan dengar dari mulut kodek sendiri...
bef0re this die pernah cakap kat aku yang die dah bertunang dan bakal berkahwin bulan 3 nih~
tapi at last..... die sangkal! die kate..
"AKU gurau jelah Miey... Ko tak percaya Ak ke?!"

Dek!
gud j0b! thanks a l0t c0z... being me s0 c0nfusing!
nway.... Tahniah!
sem0ga k0 bahagia... :)

n0w~ aku nak reveal siapakah Kodek...

kenalkan....itulah Kodek @ AZRUL AMINURASHID BIN MOHD ALI
he's my best friend f0rever and ever~


Wednesday, March 2, 2011

berakhir sudah~

Assalamualaikum..
Alhamdulillah~ berakhir sudah finak exam sem 4 amiey..
lega tahap maksima!

actually dah hbis 26 februari ari tu...
tapi ada sedikit kebusyan yang tak dapat di elakkan..
s0, terpaksa tangguh untuk update bl0g nih!


hehe... s0ry friends!
n0w.. sedang bercuti...
tapi tak tahu nak buat akriviti ape time cuti nih..
any suggesti0n?!~

Sunday, February 6, 2011

i'll Be Back~

sedey2..
es0k dah start final exam..
s0, u guys! d0akan amiey lulus dengan cemerlang k~
nak sgt genggam 4.00 flat tuh!
f0r n0w.. amiey st0p bl0gging~
smpilah hbis final exam 23 feb nanti~


s0.. untuk sahabat2 bl0gger yang rindukan amiey (cet! ada ke?)...
lagu backgr0und theme bl0g amiey ni khas t0k k0rang~...
hihihihi..
k0rang!!! i'll be back 0kay!
daaaaa...
sayang k0rang!

Wednesday, February 2, 2011

apa salah Amiey?

Assalamualaikum~
ape khabar all bl0ggers!
amiey sehat alhamdulillah..
waaah~ dah dekat 5 hari tak update bl0g~
s0ri.. amiey busy sikit. c0z dah nak dekat final exam~

hari ni.. nak k0ngsi sikit kisah sedih hidup amiey semalam..
masih tak faham.. kenapa amiey ni selalu je jadik bahan ejekan teman2 amiey~
ape salah amiey?
t0l0nglahh~ dah tak sanggup lagi..
dari kecil sampai besar...
amiey selalu jadik bahan gurauan + ejekan kawan2...
kenapa?

kenapa nama amiey perlu di babitkan dalam isu dakwah k0!?~

selagi amiey b0leh sabar.. amiey sabar.. tapi~ ini dah keterlaluan..
if "dia" tak ada niat nak ngata amiey...
nape perlu besarkan nama AMIEY tuh?!
siyesly~
lepas je bace semua k0men2 tuh..
air mata amiey berderai2 jatuh~
tak sangka sahabat baik amiey sendiri buat amiey cam nih~

0kaylah..
wassalam~

Thursday, January 27, 2011

argh! menci FB!

kenapa? 
kenapa semua ni jadik kat amiey?
ape salah amiey padamu wahai FB?

sejak semalam.. 
FB amiey ibarat marah pada amiey!
wall amiey k0s0ng!
nak chat pun tak b0leh~
see~ k0s0ng 0keh! kenapakah?

terkesan dengan semua yang berlaku semalam~
amiey telah m'deactivatekan FB amiey semalam 1 minit~
lepas tuh!
macam2 lak jadik yer..
lagi lah tak b0leh nak buat ape~
s0.. amiey pun k0ngsi lah masalah amiey kat adik kelas amiey nih~ shairazi saidin.....

n0w! amiey lagi rase mcm ann0ying yang teramat sangat ngan FB..
c0z.. amiey dah tak leh nak beramah mesra dan bergurau senda ngan geng2 Sahabat Bl0gger~
arghhhhh!
siyes! menci ngan FB skang~
kenapa aku wanita yang Kau pilih FB?!!
tidaaaaaakkkk!
ape lah salah amiey~ sampai2 ada yg bl0ck amiey~

Thursday, January 20, 2011

undue influence 2~

nite all~
tetibe mata ni tak b0leh nak lelap plak..
s0, tangan ni p0n memainkan peranan mengupdate entry baru t0k mlm nih~

actually.. nak st0ry sikit~
petang tadi.. after hbis je Mid term Undang-Undang K0ntrak..
amiey + piah (classmate)~
melepakkingkan diri kami di Alamanda Putrajaya~
melepaskan kepeningan dan kekusutan kami pasal Undang2 K0ntrak!
apa lagi~ n0nt0n wayang la.. cite FASTER!
waah! terbaik w0k...
lepas tensi0n amiey pasai undang2 k0ntrak tuh~

hurm... cite pasal undang2 k0ntrak nih~
sampai bile2 p0n tak hbis.. even dlm fb p0n masing2 d0k p0st pasai undang2 k0ntrak tuh~ 
at0i~ ni menandakan amat susah dan tak bertenaga sebenarnya subjek tu bagi segelintir teman2 amiey~..
even amiey sendiri p0n~ bercinta gak lah nak study UU k0ntrak tuh!

arghhhhh!!!

hahahaha~ samapi cam ni sekali depa cube t0k meminati UU k0ntrak tuh!

haha~ fighting!

study 0n9~ salute depa yang bersungguh2 nak fhm pasai k0ntrak nih~

argh! terkent0t2 amiey nak faham kes!

lastly~
nak bg tahu maks0d setiap istilah yg amiey wr0te kan dlm entry lepas..

undue influence = pengaruh tak  berkaitan
invitati0n t0 treat = pelawaan cadangan
offerer = 0rang yang membuat tawaran
pr0misee = pembuat janji
aduquete = ketidakberpadaan / tidak memadai


daa~



undue influence

akhirnya...
tamat sudah mid term Undang2 K0ntrak tadi~
naik pecah kepala d0k study semalam!
macam2 istilah k0t~

undue influence~
invitati0n treat~
0fferer~ pr0misee~
aduquete~
byk lagi lah~

tapi alhamdulillah~
sikit demi sikit aku cube t0k memahaminya...
at last tadi.. bersemangat aku jawab!
tak t0leh kiri kanan dah! 
just bermasalah pada s0alan pr0blematic je lah~
ada sedikit kekeliruan pada aku..

dan aku?!
dengan beraninya!
 memecahkan kesunyian audit0rium akademik islam tadi dengan mempertanyakan s0klan terkahir tuh!
hahahaha..
bagi aku kan.. s0klan tuh cam tergant0ng je ayat dia..
hurm! s0klannye berbunyi begini....
"mamat bercadang menjualkan keretanya kepada sabri, dengan syarat sabri tidak dibenarkan menyewakannya kepada orang lain.."
????
hahahaha!
bagi aku amat pening.. tak taw lah k0rang yg sedang membaca nih!


Wednesday, January 19, 2011

Malaysia 0pen 2011

g00d evening cemua!
wat gap0 petang2 nih?
j0m kita ramai2 main badmint0n~

almakl0mlah.. skang kan tengah musim badmint0n~ hehe..
BADMINTON SUPER SERIES MALAYSIA OPEN 2011
dah start semalam~
ramai jugak atlet remaja kebangsaan kita kecundang di peringkat kelayakkan~
s0! k0rang jangan lepaskan peluang t0k meny0k0ng skuad badmint0n negara taw!
depa la ni ngah berjuang mempertahankan kejuaran di gelanggang sendiri~

okaylah~ nak tur0n main badmint0n!
j0m ramai2 memel0hkan badan!

pic petang semalam! amat bertenaga!


saya sangat hepy hari ini~

waaaaahhh!
s0 relieved!!!
akhirnya lepas jugak dua presentati0n xsiment t0k minggu nih!
aku sangat2 hepy skang!
jangan ada yang r0sakkan m00d aku 0keh?!

first presentati0n is Pengurusan dan Pentadbiran Islam~
quite 0kay actually presentati0n aku..
then, yang paling aku hepy is..
markah xsiment aku... 14/15..
waaaahh... ley la yerk if nak bggakan.. then,
Lecturer aku simpan k0t xsiment aku...
hehehe.. t0k wat m0del + c0nt0h t0k MQA..
bangganyer saya!
c0z.. semua tu hasil titik pel0h aku! sh0uld be aku bangga 0kay!

sec0nd presentati0n lak... Undang-Undang K0ntrak~
baru je lepas present petang tadi..
k0men Puan atas perf0rm aku dan teman2 time presentati0n tadi..
"seri0usly.. saya tak pernah tgk p0n ada sape2 yang present guna meth0d lak0nan..
s0, this is first time yang saya rase amat bg0s.."
w0w0w0w0w0~

adik2 kelas jeles k0t..
puan bg highest mark kat gr0up aku..
siap puan ajak tawar menawar lagi markah gr0up aku!
hehehe..
even d0e xsiment aku ada sedikit isu yang disalah susunkan...
s0, terpaksa lah jugak t0lak dua markah..
18/20!
dah terlalu cuk0p t0k aku banggakan pencapaian aku wat masa nih~ hehehe....
better than n0thing kan?
s0.. f0r final exam...
aku akn cube buat yang terbaik..
4 flat~
nak sangat genggam!
n0t just 3.8! but must higher than that!

0kay.. daaaaa....
sekian unt0k makluman~

Tuesday, January 18, 2011

Tak faham dengan pemikiran K0rang!

siyesly!
aku tak faham ngan pemikiran adik2 classmate aku~
ni nak menti0n sikit kelas ape...
SMSU 4A!
ARGGHHHHHH!!! damn!
nak kate mumayyiz...
dah lama dah baligh!
nak kate tak cukup umur~
dah 20 an dah masing2!
tapi! nape lah akal tu letak kat lut0t?!

haaa... jangan bagi aku berkata2...
habis lah k0rang!
sekali aku sembur~ diam semua!

macam2 hal...
macam peel aku jumpe dalam kelas aku tuh!
cube lah pemikiran tu bertaraf budak2 degree! 
ini tak.. berpuak sana...
berpuak sini...
maj0k sana.. maj0k sini...
kecik ati..sakit ati..
yang kurang di ajar p0n ada jugak!
haish!!!
k0rang~ k0rang masing2 umur dah naik 21 dah tahun nih!
nape lah mcam umur budak 1 tahun?

ada tu peel cam k0l0t semacam lah plak!
haram itu.. haram ini!
argghhhh!!!
AKU RIMAS!!!!!
AMAT KUSUT KETIKA INI~ URGH!


Monday, January 17, 2011

banmal s0ng!

banmal?
ape tu?
actually.. banmal means inf0rmally~
siyesly! lagu ni memang best sgt2..
lagu ni.. Jung Y0ng Hwa cipta khas t0k Se0 Hyun~
j0m layan~

It's hard for me to say "Thanks" or "Bye" to You
All I can say to you is "Thank You" or "Thanks so much"

Eveything is brand new to me, so I'm a little unsure
How should I say it? It's still really awkward
Even today, I worry about it

Hopefully we'll be able to have a "Banmal Relationship"
even though its stil kind of awkward
rather than saying "gomawoyo" (thank you)
let me hear more intimate words

We can have a "Banmal Relationship"
one step at a time, slowly walk closer
look at me in the eye
can you tell me "I love You"


s0ng by : Jung Y0ng Hwa
Lyrics by : Se0 Hyun + Y0ng Hwa..


j0m layan vide0 Se0+Y00ng c0uple nih!

Sunday, January 16, 2011

kenangan lama menjeng0k kembali~

hai all bl0gger~
hahaha.. all lah sgtkan.. padahal baru ada 42 0rang f0ll0wers jer..
selamat hari ahad semua!
ape aktiviti k0rang t0k hari ni ek?
amiey? 
tak ada pape aktiviti p0n.. 
just petang tadi... memeluhkan badan dgn bermain badmint0n..

actually nak cite sikit...
semalam..
amiey + adik2 classmate amiey, jejalan kat Putrajaya..
then, bebudak ni ajak main b0wling kat alamnda!
hurm.. b0wling?
first 0f all..
b0wling mengingatkan amiey tentang kenangan AKU dan KAU!
hahahaha..
kenangan yang amat bermakna tuh!
hanya AKU je yang rase betapa bahagianya kenangan ituh...
hehehehe...
kaki cape ni ek?... azreen + Amiey + Anaz + Husni + KAU @ K0dek! hahahahaha

KAU 0rang pertama yang ajar AKU main b0wling nih~
hahaha.. dulu kal0 main dengan dia..
sampai 6 frame sekali main..
memang gil0s b0wling dak KAU ni..
AKU? layankan jer...

KAU di Hati AKU?
p0y0s je kan.. papep0n.. he's 0ne 0f my best friends n0w!

Monday, January 10, 2011

under c0nstructi0n~

s0ry...
m0ry...
mianney!

Amiey'z C0rner is current under c0nstructi0n!

Saturday, January 1, 2011

hepi new year!

waaaaaah!
tak sangka kan..
pejam celik.. pejam celik...
dah mas0k tahun 2011 daaaa...

makin bertambahlah usia aku..
semakin tua... semakin sendiri..
hahahaha...
"i'm A L0ner!"

hurm..
ape ek azam tahun baru?
hehehehe.. hanya aku je yang tahu...
papep0n...
sem0ga kita sentiasa diredh0i 0lehNya..