Thursday, January 27, 2011

argh! menci FB!

kenapa? 
kenapa semua ni jadik kat amiey?
ape salah amiey padamu wahai FB?

sejak semalam.. 
FB amiey ibarat marah pada amiey!
wall amiey k0s0ng!
nak chat pun tak b0leh~
see~ k0s0ng 0keh! kenapakah?

terkesan dengan semua yang berlaku semalam~
amiey telah m'deactivatekan FB amiey semalam 1 minit~
lepas tuh!
macam2 lak jadik yer..
lagi lah tak b0leh nak buat ape~
s0.. amiey pun k0ngsi lah masalah amiey kat adik kelas amiey nih~ shairazi saidin.....

n0w! amiey lagi rase mcm ann0ying yang teramat sangat ngan FB..
c0z.. amiey dah tak leh nak beramah mesra dan bergurau senda ngan geng2 Sahabat Bl0gger~
arghhhhh!
siyes! menci ngan FB skang~
kenapa aku wanita yang Kau pilih FB?!!
tidaaaaaakkkk!
ape lah salah amiey~ sampai2 ada yg bl0ck amiey~

Thursday, January 20, 2011

undue influence 2~

nite all~
tetibe mata ni tak b0leh nak lelap plak..
s0, tangan ni p0n memainkan peranan mengupdate entry baru t0k mlm nih~

actually.. nak st0ry sikit~
petang tadi.. after hbis je Mid term Undang-Undang K0ntrak..
amiey + piah (classmate)~
melepakkingkan diri kami di Alamanda Putrajaya~
melepaskan kepeningan dan kekusutan kami pasal Undang2 K0ntrak!
apa lagi~ n0nt0n wayang la.. cite FASTER!
waah! terbaik w0k...
lepas tensi0n amiey pasai undang2 k0ntrak tuh~

hurm... cite pasal undang2 k0ntrak nih~
sampai bile2 p0n tak hbis.. even dlm fb p0n masing2 d0k p0st pasai undang2 k0ntrak tuh~ 
at0i~ ni menandakan amat susah dan tak bertenaga sebenarnya subjek tu bagi segelintir teman2 amiey~..
even amiey sendiri p0n~ bercinta gak lah nak study UU k0ntrak tuh!

arghhhhh!!!

hahahaha~ samapi cam ni sekali depa cube t0k meminati UU k0ntrak tuh!

haha~ fighting!

study 0n9~ salute depa yang bersungguh2 nak fhm pasai k0ntrak nih~

argh! terkent0t2 amiey nak faham kes!

lastly~
nak bg tahu maks0d setiap istilah yg amiey wr0te kan dlm entry lepas..

undue influence = pengaruh tak  berkaitan
invitati0n t0 treat = pelawaan cadangan
offerer = 0rang yang membuat tawaran
pr0misee = pembuat janji
aduquete = ketidakberpadaan / tidak memadai


daa~



undue influence

akhirnya...
tamat sudah mid term Undang2 K0ntrak tadi~
naik pecah kepala d0k study semalam!
macam2 istilah k0t~

undue influence~
invitati0n treat~
0fferer~ pr0misee~
aduquete~
byk lagi lah~

tapi alhamdulillah~
sikit demi sikit aku cube t0k memahaminya...
at last tadi.. bersemangat aku jawab!
tak t0leh kiri kanan dah! 
just bermasalah pada s0alan pr0blematic je lah~
ada sedikit kekeliruan pada aku..

dan aku?!
dengan beraninya!
 memecahkan kesunyian audit0rium akademik islam tadi dengan mempertanyakan s0klan terkahir tuh!
hahahaha..
bagi aku kan.. s0klan tuh cam tergant0ng je ayat dia..
hurm! s0klannye berbunyi begini....
"mamat bercadang menjualkan keretanya kepada sabri, dengan syarat sabri tidak dibenarkan menyewakannya kepada orang lain.."
????
hahahaha!
bagi aku amat pening.. tak taw lah k0rang yg sedang membaca nih!


Wednesday, January 19, 2011

Malaysia 0pen 2011

g00d evening cemua!
wat gap0 petang2 nih?
j0m kita ramai2 main badmint0n~

almakl0mlah.. skang kan tengah musim badmint0n~ hehe..
BADMINTON SUPER SERIES MALAYSIA OPEN 2011
dah start semalam~
ramai jugak atlet remaja kebangsaan kita kecundang di peringkat kelayakkan~
s0! k0rang jangan lepaskan peluang t0k meny0k0ng skuad badmint0n negara taw!
depa la ni ngah berjuang mempertahankan kejuaran di gelanggang sendiri~

okaylah~ nak tur0n main badmint0n!
j0m ramai2 memel0hkan badan!

pic petang semalam! amat bertenaga!


saya sangat hepy hari ini~

waaaaahhh!
s0 relieved!!!
akhirnya lepas jugak dua presentati0n xsiment t0k minggu nih!
aku sangat2 hepy skang!
jangan ada yang r0sakkan m00d aku 0keh?!

first presentati0n is Pengurusan dan Pentadbiran Islam~
quite 0kay actually presentati0n aku..
then, yang paling aku hepy is..
markah xsiment aku... 14/15..
waaaahh... ley la yerk if nak bggakan.. then,
Lecturer aku simpan k0t xsiment aku...
hehehe.. t0k wat m0del + c0nt0h t0k MQA..
bangganyer saya!
c0z.. semua tu hasil titik pel0h aku! sh0uld be aku bangga 0kay!

sec0nd presentati0n lak... Undang-Undang K0ntrak~
baru je lepas present petang tadi..
k0men Puan atas perf0rm aku dan teman2 time presentati0n tadi..
"seri0usly.. saya tak pernah tgk p0n ada sape2 yang present guna meth0d lak0nan..
s0, this is first time yang saya rase amat bg0s.."
w0w0w0w0w0~

adik2 kelas jeles k0t..
puan bg highest mark kat gr0up aku..
siap puan ajak tawar menawar lagi markah gr0up aku!
hehehe..
even d0e xsiment aku ada sedikit isu yang disalah susunkan...
s0, terpaksa lah jugak t0lak dua markah..
18/20!
dah terlalu cuk0p t0k aku banggakan pencapaian aku wat masa nih~ hehehe....
better than n0thing kan?
s0.. f0r final exam...
aku akn cube buat yang terbaik..
4 flat~
nak sangat genggam!
n0t just 3.8! but must higher than that!

0kay.. daaaaa....
sekian unt0k makluman~

Tuesday, January 18, 2011

Tak faham dengan pemikiran K0rang!

siyesly!
aku tak faham ngan pemikiran adik2 classmate aku~
ni nak menti0n sikit kelas ape...
SMSU 4A!
ARGGHHHHHH!!! damn!
nak kate mumayyiz...
dah lama dah baligh!
nak kate tak cukup umur~
dah 20 an dah masing2!
tapi! nape lah akal tu letak kat lut0t?!

haaa... jangan bagi aku berkata2...
habis lah k0rang!
sekali aku sembur~ diam semua!

macam2 hal...
macam peel aku jumpe dalam kelas aku tuh!
cube lah pemikiran tu bertaraf budak2 degree! 
ini tak.. berpuak sana...
berpuak sini...
maj0k sana.. maj0k sini...
kecik ati..sakit ati..
yang kurang di ajar p0n ada jugak!
haish!!!
k0rang~ k0rang masing2 umur dah naik 21 dah tahun nih!
nape lah mcam umur budak 1 tahun?

ada tu peel cam k0l0t semacam lah plak!
haram itu.. haram ini!
argghhhh!!!
AKU RIMAS!!!!!
AMAT KUSUT KETIKA INI~ URGH!


Monday, January 17, 2011

banmal s0ng!

banmal?
ape tu?
actually.. banmal means inf0rmally~
siyesly! lagu ni memang best sgt2..
lagu ni.. Jung Y0ng Hwa cipta khas t0k Se0 Hyun~
j0m layan~

It's hard for me to say "Thanks" or "Bye" to You
All I can say to you is "Thank You" or "Thanks so much"

Eveything is brand new to me, so I'm a little unsure
How should I say it? It's still really awkward
Even today, I worry about it

Hopefully we'll be able to have a "Banmal Relationship"
even though its stil kind of awkward
rather than saying "gomawoyo" (thank you)
let me hear more intimate words

We can have a "Banmal Relationship"
one step at a time, slowly walk closer
look at me in the eye
can you tell me "I love You"


s0ng by : Jung Y0ng Hwa
Lyrics by : Se0 Hyun + Y0ng Hwa..


j0m layan vide0 Se0+Y00ng c0uple nih!

Sunday, January 16, 2011

kenangan lama menjeng0k kembali~

hai all bl0gger~
hahaha.. all lah sgtkan.. padahal baru ada 42 0rang f0ll0wers jer..
selamat hari ahad semua!
ape aktiviti k0rang t0k hari ni ek?
amiey? 
tak ada pape aktiviti p0n.. 
just petang tadi... memeluhkan badan dgn bermain badmint0n..

actually nak cite sikit...
semalam..
amiey + adik2 classmate amiey, jejalan kat Putrajaya..
then, bebudak ni ajak main b0wling kat alamnda!
hurm.. b0wling?
first 0f all..
b0wling mengingatkan amiey tentang kenangan AKU dan KAU!
hahahaha..
kenangan yang amat bermakna tuh!
hanya AKU je yang rase betapa bahagianya kenangan ituh...
hehehehe...
kaki cape ni ek?... azreen + Amiey + Anaz + Husni + KAU @ K0dek! hahahahaha

KAU 0rang pertama yang ajar AKU main b0wling nih~
hahaha.. dulu kal0 main dengan dia..
sampai 6 frame sekali main..
memang gil0s b0wling dak KAU ni..
AKU? layankan jer...

KAU di Hati AKU?
p0y0s je kan.. papep0n.. he's 0ne 0f my best friends n0w!

Monday, January 10, 2011

under c0nstructi0n~

s0ry...
m0ry...
mianney!

Amiey'z C0rner is current under c0nstructi0n!

Saturday, January 1, 2011

hepi new year!

waaaaaah!
tak sangka kan..
pejam celik.. pejam celik...
dah mas0k tahun 2011 daaaa...

makin bertambahlah usia aku..
semakin tua... semakin sendiri..
hahahaha...
"i'm A L0ner!"

hurm..
ape ek azam tahun baru?
hehehehe.. hanya aku je yang tahu...
papep0n...
sem0ga kita sentiasa diredh0i 0lehNya..