Saturday, February 20, 2016

Aku Tak Selesa

Asaalamualaikum..

Rasanya dah lama amiey tak update blog amiey since amiey tamat belajar..
Rindu rasanya zaman kolej yang penuh dengan masa bermain.. Masa utk diri sendiri..
Now bila dah kerja.. Busy dengan kerja.. Sampai tak sempat luangkan masa utk diri sendiri..

Sampai2 kerja membuatkan amiey menghidapi AD ( Anxiety Disorder).
Sapa sangka.. Hidup selesa dahulu.. Kerana pikikan sngt kerja.. Buat amiey jadik macam ni sekarang.

Amiey tak salahkan kerja. Tapi amiey salahkan diri amiey yang terlalu obses demgan kerja.
Menyesal.. Tulaaa perkataan yang selalu amiey ckp dalam diri amiey.. Sedih! Amiey dh tak macam orang lain yang hidup selesa. Tak perlu pikir dan rasa mcm nak mati.

Tapi amiey? Sekarang nak bawa kereta pun takut2. Kadang tuu terpaksa berhenti tepi sebab nak muntah.
Sampai dalam kereta ada plastik utk persediaan nak muntah. Teruk kan.. Ya Allah tak sanggup dah rasanya.. Tapi perkara ni la yang selalu amiey hadap.

Paling terok.. Dulu.. Letak je kepala dekat bantal.. Amiey terus terlena.. Tapi sekarang.. Jam 4 pagi pun masih tak buleh tido. Loya, muntah2, sakit perut.. Semua ada.

AKU TAK SELESA.

0 comments: